Online yin jóga órák

Pörgős életet élsz, és szeretnél egy kicsit lelassulni, töltődni?

Szeretettel várlak online yin jóga óráimon, hétfő esténként 18:00-19:30 között.

Csatlakozz az otthonod kényelméből.

Várlak szeretettel, ha szeretnél egy kicsit elcsendesedni, és kipróbálnád ezt a gyengéd, meditatív, testet-lelket feltöltő óratípust.

Csatlakozz a yin órákhoz az otthonod kényelméből!

Mi a yin jóga?

A yin jóga a jóga egyik különleges ága, amely a hatha jógát ötvözi és az ősi kínai medicina bölcsességével. A lassú, meditatív yin órákon az energiát áramoltató meridiánokkal dolgozunk, és minden pózban arra törekszünk, hogy ezeket az energiacsatornákat aktiváljuk, hatást gyakorolva a testre, a lélekre és a szellemre.

Az izmokat aktívan megdolgoztató, dinamikus yang jógairányzatokkal szemben a yin jóga az ellazulásról és a megengedésről szól. Itt nem akarunk teljesíteni vagy bárhova eljutni a pózokban, hanem a teljes elengedésen van a hangsúly, amely lehetővé teszi, hogy mély, belső harmóniát érjünk el.

yin csoportos óra

Mire számíthatsz a yin jóga órán?

A yin jóga során hosszabb ideig maradunk az egyes pózokban, általában 3-5 percig, de akár ennél tovább is. A cél, hogy bele tudjunk lazulni az ászanákba, annyira, amennyire a testünk az adott pillanatban engedi, miközben finoman érezzük, ahogy nemcsak fizikai szinten, hanem mentális, érzelmi és energetikai síkon is hat ránk a gyakorlás. Kívülről nézve úgy tűnhet, hogy a yin pózokban nem történik semmi különös, valójában azonban a test mélyebb szöveteiben és a meridiánokon zajlanak a folyamatok, elősegítve az energiaáramlás beindulását.

A yin óra egy mély belső utazás is, hiszen ráhangolódunk a testünk aktuális állapotára és gyengéden, erőltetés nélkül megkeressük az adott ászanának azt a verzióját, amiben több percig is benne tudunk maradni úgy, hogy közben a légzés puha, áramló marad. Nem teljes pihenésről van azonban szó, hiszen a pózokban érezhetünk nyújtózást, nyúlást, sőt enyhe összenyomást is.

pillangó póz yin

A yin jóga különleges gyógyító és energetizáló hatását ugyanis az adja, hogy minden pózhoz kapcsolhatók meridiánok, amelyeket az ászanákban nyújtással vagy enyhe nyomással stimulálunk.

Ebben a folyamatban a légzés is kulcsszerepet játszik: segít elengedni a feszültségeket, lehetővé téve, hogy mélyebben bele tudjuk magunkat engedni a pózokba, közben végig figyelve a testünkre és a határainkra. A légzésre való összpontosítás segít abban is, hogy figyelmünket végig a jelenben, önmagunkon tartsuk, és közben megfigyeljük, mi történik a testünkben és akár mélyebb szinteken is.

Ebben az ellazult, elengedett állapotban az idegrendszer is megnyugszik, és lehetőségünk nyílik lelassulni és elcsendesedni, kiszállni a hétköznapok rohanásából, és egy mélyebb szinten összekapcsolódni önmagunkkal. A yin jóga segít megérezni saját fizikai és mentális határainkat, gyengéden ráhangolódni a testünk aktuális állapotára, miközben megtanít megérteni és elfogadni a belső működésünket, valamint a bennünk zajló érzelmi folyamatokat.

Fizikai szinten a yin jóga a mélyebb kötőszövetekre, a fasciákra, és az ízületekre, szalagokra is hat, ezért szuper eszköz a hajlékonyság és az ízületi mozgékonyság növelésére.

A yin jóga hatásait azonban nemcsak a testünkben érezhetjük, hanem mentális, lelki és érzelmi szinten is. A yin gyakorlás támogatja az érzelmi oldódást: ahogyan a meridiánokkal dolgozunk, az elfojtott, meg nem élt érzelmek fel tudnak szabadulni. Ezen kívül segít harmonizálni az energiákat és egy mélyebb szinten kapcsolódni önmagunkkal.

Tarts velünk hétfő esténként, hogy Te is megtapasztalhasd mindezt!

yin jóga eszközök

A júliusi órákra a lenti gombra kattintva tudsz regisztrálni. A regisztrációdat követően kapsz tőlem egy e-mailt, benne a  legfontosabb információkkal. Jelentkezésed a részvételi díj elutalását követően válik véglegessé.

Testi-lelki feltöltődés, belső egyensúly

Gyengéd, meditatív óra

A hosszan, akár 3-5 percen át vagy akár ennél is hosszabb ideig kitartott pózok segítik az elmélyülést és az önmagunkkal való kapcsolódást. A lágy és gyengéd gyakorlás időt ad, hogy valóban meg tudjunk érkezni a jelen pillanatba, önmagunkhoz.

Az elengedés ereje

A yin jógában nem erőltetünk, nem feszítünk, nem dolgozunk aktívan az izmokkal, hanem átadjuk magunkat a gravitációnak és a tapasztalásnak. A légzés és a tudatos figyelem segítségével pedig lazítjuk a testet, hogy a mélyebb rétegekben rejlő feszültségek is oldódni tudjanak.

Kezdő jógázóknak is

Csatlakozz bátran az órához akkor is, ha még sosem jógáztál. A yin órákon a pózokban való ellazulást segédeszközök használatával támogatjuk. Így valóban meg mindenki meg tudja találni az adott ászanának azt a verzióját, amelyikbe igazán bele tudja engedni magát, hogy a test, lélek és elme egyensúlyba kerülhessen.

További részletek:

Részvételi díj: 2.500 Ft/alkalom

Az órák időpontja: hétfő 18:00-19:30

Helyszín: online – Zoom

Ki tartja a yin órát?

Ujvári Niki vagyok, yin és vinyasa flow jógaoktató, mindfulness tanár. A jógával 20 évesen találkoztam először egy tanfolyamon, és akkor annyira idegennek éreztem, hogy az első óra után szabályosan kimenekültem a teremből.

Sok évvel később életem egyik mélypontján találtam vissza a jógához, amiért örökké hálás leszek. 

A yin jógával való találkozásom 5 évvel ezelőtt teljesen új minőséget hozott a gyakorlásomba. Segített, hogy képes legyek utat találni az érzelmeimhez és egy mélyebb szinten tudjak kapcsolódni önmagammal. Arra is megtanított, hogyan hangolódjak rá a saját testemre, a szükségleteimre, elengedni az állandó teljesíteni akarás görcsösségét és átadni magam a jelen pillanat áramlásának.

A mai napig minden yin gyakorlás egy picivel közelebb hoz önmagamhoz és nincs olyan óra, aminek ne érezném azt a végén, hogy megint tanultam valamit magamról. Ezt szeretném Neked is megmutatni.

Yin jóga óráimon felfedezheted, hogyan befolyásolják a meridiánok kibillentségei a testi, lelki és mentális állapotunkat, és megtanulhatod, hogyan hozhatod ezeket egyensúlyba a yin jóga segítségével. Gyere és tapasztald meg ennek a csodás gyakorlásnak a hatásait a saját testedben és lelkedben!