8+1 alkalmas mindfulness-alapú stresszcsökkentés (MBSR) tanfolyam

A következő tanfolyam szeptemberben indul!

A stressz szinte mindannyiunk életében jelen van valamilyen formában. Titkon talán Te is arra vágysz, hogy örökre megszabadulj tőle. Pedig a stressz önmagában nem feltétlenül az ellenségünk.

A mindfulness, azaz a tudatos jelenlét szemléletmódja és eszközei abban segítenek, hogy megtanuljuk csökkenteni a stresszt az életünkben, kilépjünk automatizmusaink és rossz szokásaink ördögi köréből, s ezzel több nyugalmat és örömöt csempésszünk az életünkbe.

Neked ajánlom ezt a tanfolyamot, ha

 • jellemző rád, hogy sokat agyalsz, kattogsz
 • gyakran érzed magad stresszesnek, túlhajszoltnak és feszültnek
 • sokszor vagy elégedetlen önmagaddal vagy az életeddel
 • folyton pörögsz, nehezedre esik megállni és pihenni
 • szeretnél konkrét eszközöket tanulni a mindennapi stressz csökkentésére
 • nyugodtabb és örömtelibb életre vágysz
 • szeretnéd észrevenni és megélni az örömteli pillanatokat az életedben
 • szeretnél elkezdeni meditálni

A mindfulness-alapú stresszcsökkentő tréningen lebontjuk a stresszmentes élet mítoszát. Megismerjük a stresszreakciót, megértjük a krónikus stressz hatásait és a kiégési spirált, és olyan meditációkat, gyakorlatokat és eszközöket sajátítunk el, amelyek abban fognak támogatni, hogy könnyebben és jobban kezeljük a mindennapi stresszt és csökkentsük a stresszreakció testünkre és elménkre gyakorolt hatásait.

A tudatos jelenlét abban támogat, hogy

N

jobban tudd kezelni a nehéz helyzeteket és tudatosabb döntéseket tudj hozni

N

mélyebben kapcsolódj önmagadhoz és másokhoz

N

képes legyél elfogadóbban megengedni és megélni az érzéseidet

N

mélyítsd az önismeretedet és a tudatosságodat

N

több örömteli és nyugodt pillanatot tudj csempészni a mindennapjaidba

N

ne ragadj bele a nehézségekbe

N

több gondoskodással és kedvességgel tudj önmagad felé fordulni

N

egy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb életet élhess

Mire számíthatsz a tanfolyamon?

8 héten át hetente egyszer fogunk találkozni, szerda esténként 18:00 órakor, egy 2,5 órás alkalomra, a Zoom felületén. Ülő-, fekvő- és mozgásmeditációkat fogunk együtt gyakorolni, megosztjuk egymással a tapasztalatokat és minden alkalommal közösen körüljárunk egy-egy témát.

A tanfolyam része egy csendes gyakorlónap is, melynek időpontja július 1. (szombat), ahol elsősorban a meditációs gyakorlásban fogunk elmélyülni és megpihenni a jelen pillanatban.

A tanfolyam hatását akkor fogod igazán érezni, ha a gyakorlást a mindennapjaid részévé teszed. Éppen ezért a tréning fontos része a rendszeres otthoni gyakorlás is. Ha jelenleg olyan élethelyzetben vagy, hogy ezt nem tudod vállalni, akkor érdemes egy későbbi időpontot választanod a tréning elvégzésére, amikor el tudsz köteleződni az otthoni gyakorlás mellett is.

Időpontok és témák

A tanfolyam ideje alatt hétköznap esténként, mindig ugyanazon a napon találkozunk az online térben, 18:00-20:30-ig. 

A tréning kis csoportban, minimum 4, maximum 10 fő részvételével indul, hogy mindenkire elegendő figyelem jusson.

Témák, amelyeket a 8 hét alatt érinteni fogunk:

   • A mindfulness felfedezése. Létezés és cselekvés mód. Felébredés a robotpilóta üzemmódból.
   • Hogyan viszonyulhatunk az élet kihívásaihoz és stresszforrásaihoz?Amilyennek látjuk a dolgokat, olyanná válnak. Észlelés és kreatív válaszadás.
   • A jelenlét ereje, a jelenlét öröme.
   • Kíváncsi és nyitott odafordulás minden tapasztalat felé. A stresszreakció és testi jelei. Az automatikus stresszreaktivitás negatív hatásainak csökkentése.
   • Építkezni kezdünk a tudatos jelenlét alapjain: automatikus reakciók helyett tudatos válaszok a felmerülő stresszre.
   • Békét köthetünk önmagunkkal és másokkal: tudatos kommunikáció. Reziliencia és mindfulness.
   • A mindfulness-gyakorlás integrálása és a tudatos életmód. A kedvesség és együttérzés szerepe a mindennapokban.
   • A tudatos élet: Hogyan tudnék napról napra a legjobban gondoskodni önmagamról?

Mennyibe kerül a tréning? 

A tanfolyamon most 25 000 Ft-os bevezető áron tudsz részt venni.

 

Mit tartalmaz az ár?

 • 30 perces egyéni beszélgetés Zoomon, a tanfolyam előtt
 • 8×2,5 órás online találkozó
 • szombati gyakorlónap
 • meditációs hanganyagok az otthoni gyakorláshoz
 • 120 oldalas munkafüzet
 • 60 perces egyéni online konzultáció a tanfolyam ideje alatt vagy a tanfolyamot követő 1 hónapban

A jelentkezésedet követően felveszem Veled a kapcsolatot és egyeztetünk időpontot egy 30 perces Zoom-os konzultációra. Itt megbeszéljük, hogy valóban neked való-e a tanfolyam, elmondom a legfontosabb tudnivalókat és a kérdéseidet is felteheted.

Az MBSR tanfolyam egy saját élményű önismereti folyamat, amely nem terápiás célú és nem minősül pszichoterápiának. Ha olyan lelki problémád van, ami pszichoterápiás vagy szakorvosi kezelést igényel, kérlek konzultálj a pszichológusoddal vagy pszichiátereddel, és a tanfolyamot csak az ő javaslata esetén és a vele folytatott terápiában maradva kezdd el. Ha bizonytalan vagy, keress meg bátran, hogy megbeszélhessük, mi lenne a legjobb a Te esetedben.

Ha bármilyen kérdésed van a tanfolyammal kapcsolatban, írj nekem nyugodtan a hello@mindfullife.hu címre vagy hívj a +36 20 255 8870-es telefonszámon, örömmel válaszolok.

Ha jönnél a szeptemberben induló tanfolyamra, a lenti gombra kattintva jelezheted, és a tanfolyam indulása előtt néhány héttel küldöm majd Neked a részleteket. (A feliratkozás nem jár vásárlási kötelezettséggel)

Várlak szeretettel,

Niki

Ki vezeti a tréninget?

Ujvári Niki vagyok, mindfulness tréner és coach. 2014-ben kezdtem rendszeresen meditálni, 2020 óta vagyok lelkes mindfulness gyakorló és 2022-től még lelkesebb mindfulness oktató.

A mindfulness szemléletmódja és eszközei átadásával abban segítek, hogy megtanuld könnyebben kezelni a napi stresszt, a mindennapjaid részévé tedd a tudatos öngondoskodást, hogy egy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb életet élhess. Egy olyan életet, amiben ítélkezés és szégyenérzet nélkül teret adhatsz az érzéseidnek, megélheted az örömteli pillanatokat és gondoskodni tudsz magadról, amikor nehézségekkel kell szembenézned.

Segítek, hogy visszatalálj a jelenbe, kapcsolódj önmagaddal és felfedezd a saját belső erőforrásaidat. Hogy el tudd fogadni azt, amin nem tudsz változtatni és képes legyél változtatni ott, ahol ez nagyon is lehetséges: mert mindig rajtad múlik, hogy hova irányítod a figyelmedet és az is, ahogy reagálsz arra, ami történik. Ez a Te szupererőd.

A tudatos jelenlét sokkal több, mint stresszkezelési módszer. Gyere el a tanfolyamra, hogy Te is megtapasztalhasd!

Gyakran ismételt kérdések

Mi történik a jelentkezés után?

Miután elküldted a jelentkezésedet, e-mailes visszajelzést kapsz, és elküldöm a részvételi díjról kiállított díjbekérő számlát. Az összeg átutalásával tudod biztosítani a helyedet a tanfolyamon.

Ezzel párhuzamosan időpontot egyeztetünk a 30 perces előzetes beszélgetésre, amire Zoom-on kerül sor. Itt részletesen elmondom, hogy mire számíthatsz a tanfolyamon, átbeszéljük a gyakorlati tudnivalókat és a kérdéseidet is felteheted.

Pszichoterápiába járok/pszichiáter által felírt gyógyszert szedek - így is jelentkezhetek?

Önmagában nem kizáró ok, ha olyan lelki problémád van, ami pszichoterápiás vagy szakorvosi kezelést igényel. Ebben az esetben kérlek konzultálj a terapeutáddal vagy a pszichiátereddel, és a tanfolyamot csak az ő javaslata esetén és a vele folytatott terápiában maradva kezdd el. Ha bizonytalan vagy, keress meg bátran, hogy megbeszélhessük, mi lenne a legjobb a Te esetedben.

Szükségem van-e valamilyen speciális eszközre a részvételhez?

A tanfolyam a Zoom felületén zajlik, amihez stabil internetkapcsolatra, és kamerával és mikrofonnal felszerelt laptopra vagy tabletre lesz szükséged. Ha ez nem megoldható, akkor mobiltelefonról is csatlakozhatsz.

A technikai háttéren kívül nyugodt, és lehetőleg csendes környezetre lesz szükséged, ahol zavartalanul tudsz majd magadra fókuszálni.

Ezen kívül szükséged lesz majd egy egyenes támlájú székre amin kényelmesen tudsz ülni a meditációk során. Ha szoktál meditálni és használsz meditációs párnát, akkor természetesen azzal is gyakorolhatsz. Ha fázós vagy, jól jöhet egy meleg pléd. Ezen kívül tollra és papírra vagy jegyzetfüzetre lesz szükséged, ha szeretnél jegyzetelni.