Minden, amit fontos tudnod

Hogyan segítek

coaching során nem kívül keressük a megoldást arra az élethelyzetre, amiben vagy, hanem a benned rejlő potenciálhoz nyúlunk és elsősorban a Te belső erőforrásaidból fogunk meríteni, hogy a sokféle lehetőség közül megtaláld azt az utat, ami számodra a legjobb és el is tudj végre indulni ezen az úton. A kezdeti lépéseknél veled leszek és támogatlak, de ha szeretnéd, tovább is kísérlek.  

Én abban hiszek, hogy minden fejben dől el, és hogy a saját gondolkodásunk, szemléletmódunk, világlátásunk alakítja az életünket. Mindent a saját szűrőnkön keresztül értelmezünk. Viszont ez a szűrő sokszor okozhatja azt, hogy képtelenek vagyunk más oldalról nézni a problémára, és szó szerint nem látjuk a fától az erdőt. A coaching módszertana azért zseniális, mert lehetővé teszi, hogy megmozgassuk ezt a szűrőt, változtassunk a színeken, a szögeken vagy éppen a távolságon, hogy olyan nézőpontokból is ráláthass az életedre, amilyenekből korábban még sohasem. Más megvilágításba helyezzük azt, amit eddig ismertél. Ez magával hozhat olyan felismeréseket és ráébredéseket, amelyek erőteljes változást indíthatnak el az életedben.

Miben rejlik a coaching ereje

Számomra abban, hogy a coaching folyamatban nem a problémát elemezzük és nem annak múltban gyökerező okait igyekszünk feltárni, hanem a megoldás megtalálására helyezzük a hangsúlyt. Problémafókusz helyett megoldásfókuszban vagyunk, figyelmünk pedig a jelenre és a jövőre irányul. Ez a fókuszváltás adja a coaching igazi erejét, ami egyfajta katalizátorként segít majd elindítani Téged a változás és a megoldáskeresés útján. A coaching pontosan attól különleges és egyben lenyűgözően hatékony módszer, hogy nemcsak arra leszel képes, hogy megoldd a saját elakadásodat és elérd a kitűzött célodat, hanem eszközöket kapsz a kezedbe ahhoz is, hogy a jövőben felmerülő hasonló élethelyzetekből akár önállóan is ki tudd navigálni magad.

Ami az általam tartott coaching ülések különlegességét adja, az a mindfulness szemlélet. A mindfulness, azaz a tudatos jelenlét a konzultációimon kiemelt hangsúlyt kap. A pozitív pszichológia és a coaching eszköztárán kívül tehát többek között légzéstechnikával, vizualizációs gyakorlatokkal és vezetett meditációval is dolgozunk. A mindfulness szemléletű coaching üléseken nem a problémát akarjuk mindenáron megoldani és kipipálni, mint egy újabb feladatot majd rohanni tovább, hanem kicsit lelassulni, befelé figyelni, időt és teret adni magadnak, hogy megtaláld a saját válaszaidat.

Mire számíts a coaching folyamatban

Felhangosítjuk a kérdéseket, amik foglalkoztatnak és felszínre hozzuk a válaszokat is, amik ott vannak benned –  izgalmas kérdések, és különböző gyakorlatok, eszközök segítségével.

Minden folyamatban egy konkrét témával, azaz egy élethelyzettel foglalkozunk. Ez azért fontos, mert így célzottan csak erre a területre tudunk fókuszálni. De az itt elinduló változások az életed más területeire is hatással lesznek, a hatás továbbgyűrűzik és a mindennapokban is érezhető lesz. 

A folyamat során célokat tűzünk ki, foglalkozunk a motivációddal, feltérképezzük a belső és külső erőforrásaidat, elmerülünk az önismeretben, megnézzük, milyen korlátozó hiedelmek gátolnak téged és hogyan tudod ezeket átkeretezni, új nézőpontokat fedezünk fel, végigvesszük a lehetőségeket, amelyek segíthetnek eljutni a célodhoz, tervet készítünk a megvalósításhoz, megnézzük, hogyan működik a terv a gyakorlatban, és ha szükséges, finomhangoljuk. A folyamatot önreflexióval zárjuk: megnézzük, honnan indultál és hol tartasz most, és milyen lépések várnak még rád.

Fontos, hogy tudd: a konzultációkon elhangzottakra teljes körű titoktartás vonatkozik, vagyis mindent, amiről beszélgetünk, bizalmasan fogok kezelni és amit megosztasz velem, az szigorúan kettőnk között marad.

Hogyan tudok segíteni?

inspiracio

Mindfulness meditációk

7 vezetett meditáció hanganyag formájában + ajándék e-book és nyomtatható napló sablon

inspiracio

Egyéni konzultáció

Lépj ki a robotpilóta üzemmódból, hogy igazán jelen lehess az életedben, szívvel-lélekkel

inspiracio

Online workshop

Mindfulness a mindennapokban.
Hamarosan…
Itt tudsz feliratkozni a várólistára

Ezért érdemes jelentkezned a nyitóbeszélgetésre:

N

Lehetőséged van velem személyesen (vagy online) találkozni és ismerkedni egy kicsit. A kölcsönös szimpátia nagyon fontos, hiszen ha úgy döntesz, elindulsz a változás útján és belevágsz a coaching folyamatba, hetente 1,5 órát fogunk együtt tölteni, 2 hónapon keresztül. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy meglegyen közöttünk az összhang és működjön a kémia, hogy ki tudjon alakulni az a bizalom, amitől igazán hatékony lesz a coaching folyamat.

N

Megoszthatod velem, mi az, ami aktuálisan foglalkoztat Téged, mik a legnagyobb kihívások, amelyekkel jelenleg szembe kell nézned, milyen kételyekkel, problémákkal kell megküzdened a mindennapokban. Mesélhetsz arról, mire vágysz igazán, mit szeretnél elérni, mi a legtitkosabb álmod amit szeretnél megvalósítani. De beszélgethetünk arról is, hogy mi az, amivel nem vagy elégedett a jelenlegi életedben, hol szeretnél változtatni.

N

Felteheted azokat a kérdéseket, amikre szeretnél választ kapni a coachinggal kapcsolatban, így eldöntheted, hogy neked való-e.

N

Ha úgy döntesz, belevágsz, részletesen átbeszéljük, mire számíts a további közös munka során és egyeztetjük, hogy hány alkalommal fogunk még találkozni.