Meditáció a mindennapokban

~ vezetett mindfulness meditációk, hogy visszatalálj önmagadhoz ~

Ma már szinte természetessé vált, hogy mindig rohanunk.

Megszoktuk a felgyorsult életmódot. Hajtjuk a kitűzött célokat, daráljuk a napi feladatokat, tervezünk, elemzünk, agyalunk, pörgünk.

Sokszor nem is tudatosul bennünk igazán, hogy az életünk a folyamatos problémamegoldás körül forog, és közben elfelejtünk törődni magunkkal.

Úgy telnek el a napok, hogy alig szánunk időt a mentális öngondoskodásra,
pedig sokszor arra lenne a legnagyobb szükségünk.
 

 

Egy mély levegőre.

 

Néhány csendes percre.

 

Figyelmet szentelni annak, hogy mi zajlik bennünk.

 

Hogy visszataláljunk önmagunkhoz.  

 

A meditáció énidő, öngondoskodás, egy lehetőség, hogy kapcsolódj önmagaddal.

Pontosan ezért született meg  a Meditáció a mindennapokban csomag.

Mert minden veled, benned kezdődik. Egy lélegzetvétellel, néhány percnyi énidővel,
azzal, hogy figyelmet és törődést ajándékozol magadnak.

A 7 meditációs hanganyag, az e-book és a meditációs napló sablon abban fog Téged támogatni,
hogy minden nap törődhess magaddal.

A vezetett meditációkat úgy alkottam meg, hogy akkor is könnyen beilleszthesd őket a napi rutinodba, ha csak 10 perced van magadra. Az e-bookban pedig ahhoz is találsz majd ötleteket, hogy a meditációs gyakorlásodat hosszú távon is fenn tudd tartani.

Miért a mindfulness meditáció?

A mindfulness meditáció gyakorlása során nem próbáljuk meg kiüríteni vagy kikapcsolni az elmét. Ahogy a szívünket sem kérhetjük arra, hogy többé ne dobogjon, vagy a tüdőnknek sem mondhatjuk, hogy többé ne lélegezzen, úgy az elménk működését sem tudjuk csak úgy leállítani. Az elme természetes működéséhez hozzátartozik, hogy folyamatosan újabb és újabb gondolatok bukkannak fel benne.

A mindfulness meditációt nem azzal a szándékkal gyakoroljuk, hogy megszüntessük ezeket a gondolatokat, hanem arra törekszünk, hogy megfigyeljük és tudatosítsuk, mi zajlik az elménkben. Ha pedig tudjuk, hogy mi zajlik az elménkben, nem fogunk többé tehetetlenül sodródni a gondolataink folyamában, hanem valódi lehetőséget adunk magunknak, hogy impulzusreakciók helyett tudatosan válaszoljunk a különböző helyzetekre.

A mindfulness meditációk alapja az ítélkezésmentesség és a kedves, kíváncsi odafordulás a jelenben kibontakozó tapasztalatok felé. Egyszerűen megéljük azt, ami van és együtt áramlunk a pillanatról pillanatra változó megélésekkel. Nem az a cél, hogy valahogyan érezzük magunkat, vagy hogy bármit is magunkra erőltessünk. A mindfulness meditáció gyakorlása során helyet adunk minden tapasztalásnak és engedjük, hogy velünk legyen, elvárások és ítélkezés nélkül.

Ebben segíthet a mindfulness meditáció rendszeres gyakorlása

5

Javulhat a koncentrációd, jobban fogsz tudni fókuszálni a mindennapokban,
ezáltal hatékonyabb leszel

5

Megtanulsz minden érzékszerveddel, az elvárásokat elengedve, igazán jelen lenni

5

Megfigyelheted és megismerheted a gondolati mintáidat, ezáltal közelebb kerülhetsz önmagadhoz és még többet megtudhatsz arról, hogy mi zajlik pontosan az elmédben

5

Könnyebben fel fogod ismerni, hogy a benned megjelenő érzelmekhez milyen testi érzetek kapcsolódnak

5

Jobban fogod tudni kezelni a stresszt, ezáltal könnyebben vissza tudod majd hozni magad, ha kibillensz az egyensúlyodból

5

A meditációk közben gyakorolt ítélkezésmentes jelenlét hozzájárulhat ahhoz, hogy saját magad és mások felé is előítéletek nélkül tudj fordulni

Neked ajánlom a Meditáció a mindennapokban csomagot, ha

5

már régóta tervezed, hogy elkezdesz rendszeresen meditálni, de nem igazán tudod, hogyan fogj hozzá

5

van már tapasztalatod a meditációs gyakorlásban, szeretnél benne elmélyülni és egy fenntartható meditációs rutint kialakítani 

5

mindfulness gyakorló vagy és szeretnéd beépíteni az alapmeditációkat a mindennapjaidba 

A meditációs gyakorlással olyan ajándékot adhatsz magadnak, amiért nemcsak a tested, hanem az elméd és a lelked is hálás lesz.

Mit tartalmaz a Meditáció a mindennapokban csomag?

7 vezetett mindfulness meditáció

hogy minden nap tehess önmagadért

5

Áramló légzés meditáció

5

Öt érzékszerv meditáció

5

Meditáció a jobb fókuszálásért

5

Hálameditáció

5

Napindító meditáció

5

Szívmeditáció

5

Body scan meditáció

A meditációkat hanganyagok formájában, mp3 formátumban kapod meg,
hogy a letöltést követően bárhol, bármikor meghallgathasd őket.

A vezetett meditációkat tartalmazó hanganyagokon felül
ez is a Tiéd lesz:

Meditáció a mindennapokban e-book

a fenntartható meditációs gyakorlásért
N

Miért érdemes meditálni és mit adhat a rendszeres gyakorlás

N

Ezekre figyelj, ha még sosem meditáltál

N

Mire számíts, ha elkezded gyakorolni a meditációt

N

Mi történik pontosan az elmédben, amikor meditálsz?

N

Milyen nehézségekkel szembesülhetsz és hogyan kezeld őket

N

5+1 tipp a fenntartható meditációs gyakorlásért

Nyomtatható meditációs napló sablon

a gyakorlásod elmélyítéséhez
N

Gondolatindító kérdések a meditáció során átélt élmények megörökítéséhez

N

A felbukkanó gondolatok, érzések, testi érzetek és a gyakorlás során tapasztalt nehézségek lejegyezéséhez

N

A gyakorlásod elmélyítéséhez és a megélések tudatos rögzítéséhez

7 vezetett mindfulness meditáció,

hogy visszatalálj önmagadhoz

 

 

Áramló légzés meditáció (07:03)

Ez egy rövidebb vezetett meditáció, amelyben a légzésed áramlását követve visszatérhetsz a jelenbe, bárhol is vagy éppen fejben. Elsősorban abban segít, hogy tudatosabb legyél és ne robotpilóta üzemmódban csináld végig az egész napodat. Gyengéd emlékeztető, hogy a légzésed mindig veled van és képes visszahozni az itt és mostba, ha engeded.

Öt érzékszerv meditáció (12:30)

Ebben a vezetett mindfulness meditációban az öt érzékszerv fog segíteni, hogy lehorgonyozzák az elmédet a jelenben. Elmélyítheted benne az érzékszerveiddel való kapcsolódást, ha úgy érzed, a gondolataid örvénye nem ereszt és húz magával lefelé. Ez a meditáció a fókuszod áthelyezésével segít megnyugtatni és lecsendesíteni az elmét. Szeretettel ajánlom akkor is, ha stresszesebb időszakot élsz át.

Meditáció a jobb fókuszálásért (10:42)

Ebben a vezetett meditációban tudatosan vezetjük a fókuszt a hangokról az adott pillanatban megtapasztalt testi érzetek felé, hogy a figyelmed végül megpihenjen a légzéseden. Többféle légzésfigyelési technikát is megismerhetsz, amelyek megmutatják hogyan térhetsz vissza a jelenbe, ha elkalandozna az elméd. Ezeket később is bármikor használhatod, hogy segítsenek a jobb összpontosításban.

Hálameditáció (12:16)

Ez a vezetett meditáció segít felidézni és megélni a hála érzését, és abban támogat, hogy elmerülhess ebben az érzésben a megtapasztalt testi érzetek felfedezése és tudatosítása által. Ez a meditáció nemcsak az elmédet, hanem a lelkedet is feltölti, egyben gyengéd emlékeztető, hogy mennyi minden van a világon, amiért köszönetet mondhatsz.

Napindító meditáció (10:57)

Ebben a vezetett meditációban rövid légzésfigyelést követően végighaladhatsz a testeden, a fejtetőtől egészen a lábakig, hogy felébreszd és gondolatban energiával töltsd fel minden testrészed. A szívfókuszú légzés pedig abban támogat, hogy az elméd és a lelked is felkészülhessen a mai napra. Ez a meditációs gyakorlat ideális, hogy beilleszd a reggeli rutinodba.

Szívmeditáció (12:35)

Ebben a vezetett meditációban egy különleges légzéstechnikát, a szívközpontú légzést fogjuk használni, hogy lehorgonyozza az elmédet a jelen pillanatban. A szívedhez való mély kapcsolódás és a szívközpont átlélegzése segíthet a nehezebb időszakokban, vagy amikor dühöt, aggodalmat, esetleg érzelmi túlterheltséget élsz át.

Body scan meditáció (22:09)

A body scan vagy testpásztázó meditációban a tested és az egyes testrészekben tapasztalt fizikai érzetek lesznek a segítségedre, hogy lehorgonyozzák az elmédet az itt és mostban. Ez a meditáció segít ellazítani a testet és megnyugtatni az elmét. Gyengéd kapcsolódás a pillanat tapasztalásához elvárásoktól mentesen, ítélkezés nélkül. Bátran gyakorolhatod este, közvetlenül lefekvés előtt is.

A meditációs hanganyagok mellett még ez is a Tiéd lesz:

Meditáció a mindennapokban e-book – a fenntartható gyakorlásért

Az e-book abban nyújt támogatást, hogy a meditációs gyakorlás valóban fenntartható legyen a számodra. A benne található tippek és ötletek segítenek abban, hogy kezdőként is bátran elkezdhess meditálni, ha pedig rendszeresen meditálsz, akkor elmélyítheted a gyakorlásodat és kialakíthatod a saját meditációs rutinodat. 

Az én meditációs naplóm
a gyakorlásod elmélyítéséhez

A nyomtatható meditációs napló sablon többféle gondolatindító kérdést is tartalmaz a meditációs gyakorlás során átélt élmények megörökítéséhez és a felbukkanó gondolatok, nehézségek lejegyzéséhez. Leírhatod, mit adott aznap neked a gyakorlás és hagyhatsz magadnak egy rövid üzenetet emlékeztetőül.

Kedves szavak azoktól, akik már meghallgatták a meditációkat

Évek óta meditálok és két éve, mondhatom, hogy a meditáció a mindennapjaim szerves része. Bárhogy is alakuljon a nap, a meditáció helyet kap benne. Van, hogy vezetett meditációkat végzek, van, hogy csak zenét használok és van olyan is, hogy a csend segít magamra találni.  

Ha vezetett meditációt végzek, akkor nagyon fontos számomra a hang, a ritmus, a szavak közötti csend, a biztonságot sugárzó hangulat, a gyengédség és szeretet. Niki meditációi mindezt megadják. Sőt, sokkal többet. Elvezetnek egy varázslatos helyre, ahol megtörténik a csoda: találkozás, kapcsolódás önmagammal, a lelkemmel, a szívemmel. Mindegyik meditáció könnyedén beilleszthető még a legzsúfoltabb hétköznapokba is, és a meditációk hatása az egész napot átformálja.  

Tiszta szívből ajánlom, akkor is, ha csak most kezdesz el meditálni, akkor is, ha már évek óta meditálsz. Csodálatos élményben lesz részed.  

Nagy Enikő

Tegnap meghallgattam a Hála meditációt. Még hallgatom a többit, de az első kedvencem ami belopta magát a szívembe, a Szívmeditáció volt. Attól már most jobban érzem magam és elindított egy új úton, a szív útján. Ezer hála Neked. 

Baranecz Barbara

Aki a Meditáció a mindennapokban csomagot
szívvel-lélekkel készítette Neked:

Szia,

Ujvári Niki vagyok, 8 éve gyakorló meditáló. A sors fintora, hogy többszöri próbálkozás és számos kudarcélmény után életem legdurvább mélypontján kezdtem el rendszeresen meditálni. Az okát nem tudom megmagyarázni azóta sem, egyszerűen azt éreztem, hogy mindennél jobban szeretnék visszatalálni önmagamhoz. Ebben a folyamatban a meditáció volt az egyik legnagyobb támogatás nekem, amely azóta is a mindennapjaim része. 

A mindfulness szemléletmódjával 2018-ban kezdtem el ismerkedni, de a napi rendszeres gyakorlást 2020 hozta el az életembe. Még ugyanebben az évben összesen 400 órányi online kurzuson bővítettem a tudatos jelenléttel kapcsolatos tudásomat. Tavaly pedig részt vettem egy 8 hetes MBCT-tréningen, ahol lehetőségem volt még jobban elmélyülni a gyakorlásban. 

Több mint 1000 meditációval töltött órával a hátam mögött tudom, milyen hatalmas változást tud hozni a meditációs gyakorlás az ember életébe. Ezért érzem küldetésemnek, hogy minél több emberhez eljuttassam a mindfulness szemléletmódját, hogy mások is megtapasztalhassák azt a csodát, amit adni képes. Ez volt a fő motivációm akkor is, amikor beiratkoztam a Mindful Academy International MBSR oktató képzésére, hogy a mindfulness szemléletmódját és eszköztárát csoportos tanfolyamok formájában is átadhassam.

Hiszem, hogy képesek vagyunk arra, hogy a kezünkbe vegyük az irányítást és változtassunk az életünkön.  

Hiszem, hogy a válaszokat ehhez belül kell keresni, hiszen mások elfogadásához az út önmagunk megismerésén és elfogadásán át vezet. 

Tudom, hogy a mindfulness meditáció gyakorlása szemléletformáló hatású és olyan önismereti úton indít el, ami segít, hogy jobban megismerjük és megértsük önmagunkat, és ezáltal hatással legyünk mások életére is.

A csomag ára: 5.990 Ft

ami tartalmazza a 7 vezetett meditáció hanganyagát mp3 formátumban, a 24 oldalas e-bookot és a nyomtatható meditációs napló sablont.

Fontos tudnod, hogy csomag árából 10%-ot minden hónapban jótékony célra fordítok. Szeptemberben ez az összeg a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítványhoz kerül majd. 

A megrendelőlap kitöltése után e-mailben fog érkezni hozzád a számla, melynek kiegyenlítését követően szintén e-mailben fogom küldeni Neked a letöltéshez szükséges linkeket.

A Meditáció a mindennapokban csomagot ajándékba elküldöm Neked, ha legalább 5 alkalmat tartalmazó egyéni konzultációs folyamatban veszel nálam részt.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok fizetni?

A Meditáció a mindennapokban csomag árát átutalással tudod kifizetni.

Akkor is nekem való a csomag, ha még sosem meditáltam?

Igen. A meditációs hanganyagokat és az e-book tartalmát úgy állítottam össze, hogy akkor is bátran belevághass a gyakorlásba, ha korábban még sosem meditáltál.

Miért érdemes vezetett meditációkkal kezdeni a gyakorlást?

Ha még sosem meditáltál, akkor sokat segíthet, ha nem kell azon gondolkoznod, hogy hogyan ülj, mire figyelj, hova irányítsd a fókuszodat és hogyan tereld vissza a gondolataidat, ha az elméd elkalandozik. Mert el fog kalandozni. Kezdő gyakorlóként pedig nagy könnyebbséget jelenthet, ha valaki fogja a kezed és mutatja az utat, így teljesen elengedheted magad, hogy valóban csak a gyakorlásodra koncentrálhass. 

Meddig fogom elérni a csomaghoz tartozó anyagokat?

A meditációs hanganyagok, az e-book és a napló sablon hozzáférése nincs időhöz kötve. A megrendelést és a számla teljesítését követően azonnal hozzáférsz majd az összes anyaghoz. Azonban azt javaslom, hogy töltsd le őket a telefonodra, a laptopodra vagy akár mindkettőre. Így mindig veled lesznek a hanganyagok, ha gyakorolni szeretnél.

Ha esetleg mégis azt tapasztalod, hogy az eredeti linkeken nem férsz hozzá az anyagokhoz, nyugodtan írj nekem és segítek.